دبیر شورای سازمان های مردم نهاد زیست محیطی اصفهان: مردم اصفهان حق دارند از جزئیات مصوبه مصرف مازوت با خبر شوند.
زیست بوم/منصوره محمدی: عذرخواهی و وعده پیگیری در کنار دعا برای وزش باد، به تنها راهکار عبور از بحران آلودگی هوا برای مدیران کشور تبدیل شده است. در روزهایی که به گفته رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، جانهای بیشتری بر اثر آلودگیهوا از دست میروند، مدیران عذرخواهی می کنند و وعده پیگیری می دهند.
عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفته است که در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹, مرگ های ناشی از آلودگی هوا بیش از ۷۰ درصد افزایش داشته است و پیش بینی ما این است که در سال ۱۴۰۱ با توجه به روند آلودگی، تعداد روزهایی که هوا در شرایط اضطرار است تقریبا دو برابر افزایش یابد و به این ترتیب مرگهای منتسب به آلودگی هوا بیشتر خواهد شد.
درست در همین روز، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از مردم اصفهان و شاهین شهر به دلیل مازوت سوزی نیروگاه شهید منتظری عذرخواهی کرد. او با اشاره به اینکه مازوت سوزی این نیروگاه از سال قبل شروع شده است آلودگی هوای اصفهان را به سالهای دورتر نسبت داد.
استاندار اصفهان نیز چند روز قبل در جلسه مدیریت بحران کشور، با اشاره به مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری گفته بود که مدیریت استان برای مصرف مازوت در اصفهان بسیار مقاومت کرد و از ۲ ماه پیش تاکنون نیز پیگیر این چالش و مسائل مربوط به آن هستیم. سید رضا مرتضوی این موضوع را مطرح کرد که از یک زمان به بعد تصمیم گیری در حد استان نبود و با تصمیمات ملی و به اجبار این نیروگاه وارد سیکل استفاده از مازوت شد.
اما مردم در کنار حق استفاده از هوای پاک، حق دیگری نیز میخواهند. مردم حق دارند که بدانند منشأ آلودگی هوایی که تنفس می کنند از کجاست.
دبیر شورای سازمان های مردم نهاد زیست محیطی اصفهان با انتقاد از عدم شفافیت در مصرف مازوت در اصفهان گفت: مردم حق دارند از جزییات مصوبه مصرف مازوت و دلایل آن با خبر شوند تا بدانیم چه مزیت هایی در اِزای این مصوبه در قبال این همه ضرر و بیماری، عاید مردم اصفهان می شود.
حشمت الله انتخابی تاکید دارد که باید مصوبات شورای امنیت در صورت وجود در اختیار مردم قرار گیرد و می گوید: اگر مصوبه ای از طرف شورای امنیت ملی در خصوص مصرف مازوت وجود دارد در اختیار رسانه ها قرار داده شود تا مردم مشاهده کنند در قبال کدام مزیت ها باید این همه ضرر و بیماری را به جان بخرند.
او از استانداری اصفهان و اداره کل محیط زیست اصفهان درخواست کرد اقدامات نیروگاه شهید منتظری برای اجرای ماده ۲۳ آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی هوا را ارایه دهد.
این ماده نیروگاه ها را موظف می کند تا در صورتی که با مصرف بیش از ۳۰ روزه سوخت مازوت حدود مجاز انتشار آلودگی را رعایت نکنند، تجهیزات کاهش انتشار آلاینده های هوا نصب کنند.