کد خبر: ۳۸۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۵
تا چند ماه پیش، فعالان و کارشناسان محیط زیست، پایانه جدید شرق، شهرک زیتون و پروژه بزرگراه شهید شوشتری را بلای جان سرخه خصار می‌دانستند. اما این روزها پای کارخانه آسفالت هم به مجموعه اقدامات عمرانی در این پارک ملی باز شده است.
محمدیزیست بوم/ منصوره محمدی: تا چند ماه پیش فعالان و کارشناسان محیط زیست، پایانه جدید شرق، شهرک زیتون و پروژه بزرگراه شهید شوشتری را بلای جان سرخه خصار می‌دانستند. اما این روزها پای کارخانه آسفالت هم به مجموعه اقدامات عمرانی در این پارک ملی باز شده است. اولین دست درازی‌ها را در پروژه شهرک زیتون می‌توان دید، پروژه‌ای که ۳۷ سال پیش از سوی جهاد سازندگی استارت خورد و وزارت جها دسازندگی سابق به ۴ هزار و ۲۱۷ کارمند خود در قالب شرکت‌های تعاونی ۳۳ گانه، بخشی از اراضی منطقه سرخه حصار را که آن زمان در اختیار این وزارت خانه بود، با ارائه سند رسمی، واگذار کرد. اما سازمان محیط زیست اعلام کرد جهاد سازندگی پیش از استعلام از این سازمان اقدام به ارائه اسناد مالکیت اراضی سرخه حصار مبنی بر ملی بودن این اراضی و محافظت شده بودن آن‌ها کرده، و باید جلوی ساخت و ساز گرفته شود.
پروژه شهید شوشتری و پایانه‌ی جدید شرق، دو پروژه دیگری بودند که در سال‌های اخیر به مرحله احداث و اجزای فعالیت های عمرانی رسیدند. پایانه جدید شرق به وسعت ۳۰ هزار متر مربع در مجاورت پارک ملی سرخه حصار قرار دارد و با وجود پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه آن، هنوز از پیوست‌های محیط زیستی آن خبری نیست.
پروژه بزرگراه شهید شوشتری که بیش از ۱۶ سال از کلید خوردن آن می‌گذرد، دیگر پروژه در محدوده پارک ملی سرخه حصار است که در سال‌های اخیر به دلیل مخالفت سازمان محیط زیست با عبور آن از پارک ملی، متوقف مانده بود، شهرداری تهران بارها به سمت اجرای آن‌ خیز برداشت و پروژه به دلیل مخالفت محیط زیست و مشکلات تامین اعتبار متوقف ماند. اما شهرداری با وجود این مخالفت در سال جاری باز هم برای آن بودجه تعریف کرد و یک بار دیگر کلنگ احداث آنرا اینبار در غالب یک پروژه آزادراهی زد. 
سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران درباره کلنگ زنی مجدد این پروژه با وجود مخالفت سازمان محیط زیست گفته بود: هنوز محیط زیست با ادامه این پروژه موافقت نکرده است و جلسات با سازمان محیط زیست به صورت مداوم ادامه دارد تا به نتیجه برسند. دو سه مدل طرح دیدند که چطور از آن منطقه عبور کند که نیاز به توافق نهایی محیط زیست دارد که در نهایت کدام یک از این طرح‌ها را بپذیرد که کمترین آسیب به محیط زیست برسد. هنوز محیط زیست پذیرش نهایی خود را اعلام نکرده ولی جلسات به این سمت می‌رود که به یک تفاهم نهایی برسد. 
اما این آخرین ضربه عمرانی به پارک ملی سرخه حصار نبود، شهرداری درست در روزهایی که نفس تهران به شماره افتاده است، در تصمیم عجیب دیگری، احداث کارخانه آسفالت را هم در برنامه‌های خود قرار داده است. اگرچه اعتراض به این اقدام شهرداری از بدنه مدیریت شهری و به سازمان محیط زیست و فعالان محیط زیست کشیده شد. مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران در مخالفت با این اقدام گفت که کارخانه آسفالت یک صنعت آلاینده است و به هیچ عنوان اجازه ساخت این کارخانه را در منطقه سرخه حصار در شرق تهران نمی‌دهیم. او همچنین از رئیس سازمان محیط زیست درخواست کرد شخصا این موضوع را پیگیری کند.
علیرضا رحمتی، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه تهران با چنین شرایط آلودگی هوایی دیگر توان بارگذاری دیگری ندارد. وی درباره اینکه شهرداری گفته برای تامین آسفالت در شرق تهران مشکل داریم و برای رفع آن باید کارخانه آسفالت ساخته شود گفت: این توجیه است، اتوبان امام علی ساخته شد اما کارخانه آسفالتی نبود، تمام آسفالت پروژه آزاد راه پاکدشت نیز تامین می‌شود، از این رو دیگر اجازه بارگذاری بیشتر را نمی‌دهیم در واقع قانون این اجازه را نمی‌دهد. او تاکید کرد که استقرار صنایع در داخل محدوده شهر اصلا امکان ندارد.
هرچند با وجود تلاش‌های شهرداری در اجرای این پروژه‌های عمرانی، حضور بی‌ضابطه مردم بلای جان این پارک اعلام شد. معاون اداره پارک ملی سرخه‌حصار روز گذشته اعلام کرد که۹۰ درصد مشکلات پارک ملی سرخه حصار مربوط به حضور بی‌ضابطه مردم داخل مناطق پارک است!

نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین