کد خبر: ۳۸۰۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۳
انتظار کارشناسان و فعالان محیط زیست انتشار گزارش ارزیابی اثرات سد است و آنها خواهان تکرار مجدد تحقیقات مربوط به این سد پیش از وقوع فاجعه‌ای تکراری شبیه سد گتوند هستند.
محمدیزیست بوم/منصوره محمدی: صبح امروز خبر دریافت تاییدیه آبگیری سد چم شیر با وجود مخالفت های گسترده کارشناسان و فعالان محیط زیست اعلام  شد. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و احمد با اعلام این خبر به تسنیم گفت که سد چم‌شیر هیچ‌گونه مشکل زیست محیطی ندارد و مورد تایید کامل است. در روزهای اخیر نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست در محل احداث سد حضور داشتند  و تاییدیه آبگیری را دادند.

این در حالی است که در روزهای گذشته انتقادهای فراوانی به آبگیری این سد از سوی کارشناسان و فعالان محیط زیست وارد شده است. مهم ترین نگرانی در رابطه با شور شدن رودخانه زهره پس از آبگیری سد و نادیده گرفتن این مسأله در ارزیابی زیست محیطی سد است.

به گفته کارشناسان محیط زیست با توجه به شور بودن رودخانه ای که سد چم شیر بر روی آن ایجاد شده، باید چاره ای برای نمک جمع شده پشت سد اندیشیده شود که هنوز برنامه وزرات نیرو در این زمینه مشخص نیست.

این سد بر روی سازند گچساران، یعنی همان سازندی که سد گتوند احداث شده، بنا شده است و از کارشناسان محیط زیست گرفته تا نمایندگان مجلس معتقدند این سد به تراژدی گتوند دچار می شود. سد گتوند، در استان خوزستان و بر روی سازند گچساران احداث و یکی از دلایل کم آبی در خوزستان به این سد نسبت داده شده است. اینبار استان کهگیلویه و بویر احمد است که در آستانه تکرار اشتباهی تاریخی مشابه آنچه برای گتوند در خوزستان رخ داد قرار دارد. 

نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره آبگیری این سد به ایسنا گفته مخالفت نمایندگان براساس نظر کارشناسان است و براساس بررسی ها در بستر رودخانه لایه های نمکی وجود دارد که با آبگیری سد کیفیت آب را به شده تحت تاثیر قرار خواهد داد. 
نابودی درختان اطراف سد و به زیر آب رفتن تعداد زیادی درخت در پی آبگیری سد چم شیر، نکته مهم دیگری است که مطرح شده. حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران، در روزهای اخیر در منطقه حضور داشته و تصاویری از سوزاندن درختان اطراف سد منتشر کرده است. او گفته با آبگیری این سد بیش از دو هزار درخت از بین می روند. 

مرکز پژوهش های مجلس نیز دوره آماری هیدرولوژیکی بررسی شده سد را مربوط به دهه اخیر دانسته که بارندگی ها متفاوت بوده و تغییرات اقلیمی گسترده ای مانند آنچه در سال‌های اخیر شاهد هستیم  رخ نداده بود. مرکز پژوهش های مجلس در گزارش خود ذکر کرده است که با توجه به اینکه هم اکنون شرایط خشکسالی در منطقه حاکم است، امکان آبگیری سد با تردید مواجه است.

انتظار کارشناسان و فعالان محیط زیست انتشار گزارش ارزیابی اثرات سد است و آنها خواهان تکرار مجدد تحقیقات مربوط به این سد پیش از وقوع فاجعه‌ای تکراری مشابه سد گتوند هستند.


مطالب مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین