تویوتا، هوندا/کیا و فولکس واگن، به عنوان بزرگترین خودروسازان جهان ۴۰۰ میلیون وسیله نقلیه بیش از آنچه که برای کاهش یک و نیم درجهای دمای زمین هدفگذاری شده خودرو تولید میکنند.
زیست بوم/ منصوره محمدی: تویوتا، هوندا/کیا و فولکس واگن، بزرگترین خودروسازان جهان هستند که قصد دارند حدود ۴۰۰ میلیون خودروی دیزلی و بنزینی بیشتر از آنچه که برای جلوگیری از گرمایش جهانی پایدار است تولید کنند.
به گزارش گاردین، محققان دانشگاه فناوری سیدنی و دانشگاه گرین پیس آلمان و دانشگاه علوم صنعت Bergisch Gladbach در تحقیقی مقایسهای نیاز جهان به خودروهای بدون آلایندگی را با میزان خودرویی که شرکتهای بزرگ خودروسازی برای تولید برنامهریزی کرده بودند، مقایسه کردند.
این تحقیق که بر روی ۱۲ خودروساز بزرگ جهان متمرکز بوده، نشان داد که برخی از محبوبترین برندهای استرالیا - تویوتا، فولکس واگن و هیوندای/کیا - در مسیر تولید خودروهای بنزینی و دیزلی بسیار بیشتر از آنچه که در توافق پاریس و محدودیت جهانی گرمایش زمین هستند.
محققان با استفاده از یک مدل آب و هوایی، بودجه جهانی کربن را محاسبه کردند، در واقع میزان کربن قابل انتشار را تا جایی که گرمایش زمین ا ۱.۵ درجه سانتی گراد فراتر نرود را به دست آورده و به رقم 53Gt دست یافتند. در این گزارش آمده است: «بودجه کربن 53Gt امکان فروش ۳۱۵ میلیون خودروی اضافی ICE [موتور احتراق داخلی] را تا سال ۲۰۲۲ فراهم میکند.
در حالی که در سرتاسر جهان خودروسازان به سمت تولید خودروهای برقی حرکت میکنند و شرکتهایی مانند ولوو، جنرال موتورز و مرسدس بنز قصد دارند تولید موتورهای بنزینی را تا سال ۲۰۲۵ متوقف کنند، اما طبق این گزارش، انتظار میرود تویوتا ۶۳ میلیون خودروی بنزینی و دیزلی و پس از آن فولکس واگن ۴۳ میلیون و هیوندای ۳۹ میلیون خودرو بیشتر ا حد پایدار تولید کنند.
سون تسکا، یکی از محققین حاضر در این پژوهش معتقد است با این وجود باید قوانینی برای ممنوعیت جهانی تولید خودروهای بنزینی تا سال ۲۰۳۰ وضع شود و تا سال ۲۰۳۰ تمام خودروهای آماده فروش باید الکتریکی باشند.
تویوتا، محبوبتترین خودرو با بدترین عملکرد
لیندسی سوتار، یکی از فعالان ارشد گرین پیس آلمان، گفت که این شرکت در پذیرش تولید خودروهای بدون آلایندگی عقب مانده است و تلاشهای جهانی آن برای ایجاد تغییرات از هدف در نظر گرفته شده عقب مانده است.
او گفت: «آنچه که این گزارش نشان میدهد و ما دریافتیم این است که تویوتا بدترین عملکرد را دارد. «گزارش نشان میدهد که آنها کمترین رتبه را در بین چهار تیم خودروسازی بزرگ استرالیا دارند.»
سوتار گفت شرکتهای دیگری همچون فولکس واگن در استرالیا برای ایجاد تغییرات مثبت کمپینی ایجاد کردهاند اگرچه هنوز باید کارهای بیشتری انجام دهند. هرچند سخنگوی تویوتا در استرالیا اعلام کرده است که تویوتا بیشترین خودروهای هیبریدی را از سال ۲۰۰۱ در استرالیا فروخته است و تویوتا به یک راه حل فنی محدود نمیشود و ما کاملا متعهد هستیم که طیف متنوعی از وسایل نقلیه و فناوریها را به مشتریان خود ارائه کنیم، از جمله خودروهای الکتریکی با باتری.
سخنگوی فولکس واگن نیز اعلام کرده است که برنامههایی برای ورود خودروهای الکتریکی با باتری در برنامههای خود دارد.
اما جواب هیوندای به چرایی تولیدات خودروهای دیزلی و بنزینی جالب توجه بود. بهیاد جعفری، عضو شورای تولیدات خودروهای برقی هیوندای میگوید: تقاضا برای خودروهای کربن صفر قطعا وجود دارد، اما مشتریان به دلیل کمبود عرضه مجبور به خرید خودروهای بنزینی هستند. «واقعیت این است که هر خودروی برقی که به اینجا میآید، شش ماه قبل از فرود فروخته شده و فروخته شده است. شرکتهای خودروسازی به تمام خودروهای بنزینی خود بهعنوان شاخصی از تقاضای مشتری اشاره میکنند، اما به شما نمیگویند که مردم وارد نمایندگیهای آنها میشوند و هر روز درخواست خودروهای برقی میکنند.»
جعفری گفت: از آنجایی که استرالیا در تبدیل ناوگان خودروهای خود به برقی تاخیر داشته است و به دلیل اینکه میانگین عمر یک وسیله نقلیه نزدیک به ۲۰ سال است، دولت باید برای اجرای تعهدات بین المللی خود در زمینه آلایندگی سریع عمل کند.