به گفته کاوه فیض اللهی، مترجم و زیست شناس راهکار مقابله با عامل تهدید تصادف برای نجات یوز ایرانی ساخت زیرگذرهای مخصوص حیاتوحش یا زیرگدارهایی است که با کمک دوربین تلهای جانمایی شدهاند، درست مانند آنچه که در دنیا اتفاق افتاده است.
زیست بوم: کاوه فی اللهی، مترجم و زیست شناس در صفحه اینتساگرام خود ضمن ارایه راهکار مقابله با عامل تهدید تصادف برای نجات یوز ایرانی، به مقایسه این اقدام با نجات شیرکوهی فلوریدا پرداخت.
او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: با تصادف توله یوز ماده در جادهٔ میامی خیلیها میپرسند راهکار مقابله با عامل تهدید تصادف برای نجات یوز ایرانی چیست؟ راهکار ساخت زیرگذرهای مخصوص حیاتوحش یا زیرگدارهایی است که با کمک دوربین تلهای جانمایی شدهاند.
مثل این شیر کوهی فلوریدا که به سلامت از جاده عبور کرده است.
فیض اللهی در ادامه نوشت: جمعیتی کوچک از شیرهای کوهی، شلپشولوپکنان در آب تالابهای اورگلیدز که تا شکمشان میرسد و زندگی پنهانی در مردابهای دسترسناپذیر فلوریدا، با شکار گوزن، خوک وحشی و راکون گذران میکنند. گمان میشد این زیرگونهٔ جنوبی شیر کوهی که اصطلاحاً به پلنگ فلوریدا معروف است منقرض شده ...
وی اضافه کرد: تا اینکه در سال ۱۹۷۳ یک شکارچی تصادفاً یکی از آنها را بالای درختی به دام انداخت. در نتیجهٔ تحقیقاتی که پس از آن صورت گرفت معلوم شد که حدود ۳۵ تا از این گربهها در مردابها و تالابهای جنوبیترین نقطهٔ شبهجزیرهٔ فلوریدا پنهان شدهاند.
فیض الهی در پایان نوشت: برآورد میشود که امروزه بیش از ۲۳۰ شیر کوهی فلوریدا در این تالابهای جنگلی، بیشههای درختان پهنبرگ، و کاجزارهای جنوب فلوریدا زندگی میکنند. نرها به منطقهای تقریباً به وسعت ۵۱۸ کیلومتر مربع نیاز دارند و مادهها به منطقهای تقریباً به وسعت ۱۹۴ کیلومتر مربع.