یک فعال محیط زیست ضمن قدردانی از خدمات خیر نیکوکاردهلرانی در حصارکشی اطراف چشمه قیر دهلران خواستار استانداردسازی فضای اطراف آن بمنظور جلوگیری از تلف شدن حیات وحش و به ویژه پرندگان مهاجر شد.
زیست بوم/ منصوره محمدی: از چشمه قیر دهلران با عنوان میراث طبیعی نادر استان ایلام یاد می شود که به عنوان یک فرصت طبیعی گردشگری می تواند در معرض بازدید گردشگران قرار گیرد.
این چشمه طبیعی یک چشمه اصلی و سه چشمه فرعی داشته و دهانه آن 9 متر است و در دامنه طبیعی سیاه کوه دهلران قرار دارد. اما مدت ها بود که فضای اطراف آن به تهدیدی برای حیات وحش منطقه تبدیل شده بود.

به گفته ولیالله رحمتی، یکی از فعالان محیط زیست دهلران، برداشتن حصارکشی اطراف این چشمه منجر به بروز این تهدید شده است. وی در گفت و گو با زیست بوم با بیان اینکه این چشمه مانند یک نگین زیباست که در اطراف دهلران قرار گرفته است می گوید: در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی در اطراف آن فنس کشی شد اما یکباره پیش از سال جاری فنس های اطراف آنرا برداشتند.
رحمتی می گوید که این موضوع را پیگیری کردیم تا متوجه علت شویم و نامه ای را برای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست فرستادیم، اما متاسفانه به این موضوع بی تفاوت بودند و در نهایت با پیگیری هایی که انجام دادیم و خوشبختانه یک خیر نیکوکاردهلرانی هزینه حصارکشی اطراف این چشمه را قبول کرد.
او با اشاره به مخاطراتی که این چشمه برای پرندگان و حیوانات به دنبال دارد ادامه می دهد: بسیاری از پرندگان به ویژه پرندگان مهاجر تصور می کنند که اینجا یک حوزه آبگیر است و وقتی وارد فضا می شوند متوجه می شوند که حوزه آبگیر نیست و در آن گرفتار می شوند. حتی حیوانات محلی نیز در چشمه گیر می کنند و تلف می شوند.
اما این فعال محیط زیست اقدامات حفاظتی برای این چشمه را تنها محدود به حصارکشی نمی داند و می گوید که این حصار اقدام بسیار خوبی است اما هنوز استاندارد کافی را ندارد و باید اطراف این فنس طوری کشیده شود تا به ویژه پرندگان مهاجر از آن عبور نکرده و در چشمه قیر گیر نکنند.
رحمتی تاکید دارد که این چشمه قیر چشم انداز خوبی برای شهر دهلران در زمینه جذب توریست و توسعه گردشگری است و باید به آن توجه ویژه کرد و به گونه ای از آن حفاظت شود که هم از آن در راستای گردشگری استفاده کرد و هم به گیاهان و جانوران آسیبی وارد نکند.