چند روزی است نام عیسی کلانتری به عنوان گزینه محتمل برای حضور در پردیسان به گوش می رسد ولی همچنان نامهایی چون محمدفاضلی، محمد مجابی، تابش، سورنا ستاری، دکتر اصغر محمدی فاضل، دکتر نمکی و ... نیز در برخی محافل زمزمه می شود.
زیست بوم: چند روزی است نام عیسی کلانتری به عنوان گزینه محتمل برای حضور در پردیسان به گوش می رسد ولی همچنان نامهایی چون محمدفاضلی، محمد مجابی، تابش، سورنا ستاری، دکتر اصغر محمدی فاضل، دکتر نمکی و ... نیز در برخی محافل زمزمه می شود.
به گزارش
زیست بوم اینکه چه کسی رئیس سازمان محیط زیست کشور میشود به چالشی برای فعالان عرصه محیط زیست تبدیل شده است. بسیاری از این افراد بر این باور هستند که رئیس سازمان محیط زیست باید از جنس محیط زیست باشد و نسبت به مسائل و مباحث زیست محیطی کشور آگاهی کامل داشته باشد ضمن آنکه کارنامه درخشان و یا حداقل قابل قبولی را در این حوزه از خود برجای گذاشته باشد.
به نظر می رسد نام های زیر شانس بیشتری برای تصاحب کرُسی ریاست سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشند.
تحلیلگران بر این باورند که در این میان عیسی کلانتری و محمد مجابی از بخت بیشتری برخوردارند.
دکتر عیسی کلانتری
عیسی کلانتری متولد۱۳۳۱ شهرستان مرند از توابع استان آذربایجان شرقی، وزیر کشاورزی در دولت های اول و دوم اکبر هاشمی رفسنجانی بوده که به دلیل ادغام دو وزارتخانه کشاورزی و جهاد سازندگی کار وزارت را رها کرد و از سال ۱۳۸۱با تشکیل خانه کشاورز به عنوان یک تشکل سیاسی بخش کشاورزی، دبیر کل آن شده وتاکنون در این سمت فعالیت میکند.

وی مدرک کارشناسی زراعت، اصلاح نباتات از دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه (۱۳۵۰ـ۱۳۵۴)، فوق لیسانس فیزیولوژی زراعی از دانشگاه نبراسکا و دکتری فیزیولوژی و بیوشیمی محصولات زراعی از دانشگاه ایالتی آیوا آمریکا ۱۳۵۷ـ۱۳۶۰(۱۹۷۸ـ۱۹۸۱) دارد.
کلانتری از سوی اسحاق جهانگیری به عنوان مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب، کشاورزی و محیط زیست و همچنین دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه منصوب شد.
محمد مجابی
سید محمد مجابی نیز از دیگر گزینههای مطرح شده است؛ وی 50 ساله است و مسئول روابط عمومی جهاد سازندگی استان کردستان، دبیر کل پشتیبانی و امور عمومی معاونت آموزش و تحقیقات وزارت جهاد سازندگی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران و قائم مقام مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران از جمله مسئولیتهایی هستند که او برعهده داشته است.
اما آنچه او را به عنوان یکی از گزینههای ریاست سازمان محیط زیست نزدیک میکند سابقه 10 ساله او از 1378 تا 1384 و از 1392 تا 1396 تحت عنوان معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست است.
برخی به واسطه اشراف 12 ساله مجابی، رابطه نزدیک با معصومه ابتکار و توان اجرایی او را یکی از گزینه های محتمل برای ریاست در پردیسان می دانند.
محمدرضا تابشاز محمدرضا تابش به عنوان دیگر گزینه ریاست محیط زیست کشور یاد میشود؛ وی نماینده 59 ساله مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس است.
تابش دارای مدرک دکترا در رشته مهندسی منابع طبیعی است و در کارنامه اش عضویت در هیات مدیره سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران را نیز دارد. وی خواهرزاده سیدمحمد خاتمی است و برخی بر این باورند که توان مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست را دارد و با توجه به فعالیتاش در فراکسیون محیط زیست با طیف وسیعی از کارشناسان و مدیران محیط زیست و منابع طبیعی کشور در ارتباط است و اشراف کافی بر معضلات و مشکلات این سازمان دارد.
اما اشتغال او به نمایندگی در مجلس و احتمال عدم تمایل ترک این کرُسی از سوی مردم اردکان، احتمال پذیرش این مسئولیت را اندک کرده است.
محمد فاضلی
(متولد ۱۳۵۳ در اراک) جامعهشناس ایرانی، استادیار دانشگاه شهیدبهشتی، معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک و مدیر شبکه مطالعات سیاستگذاری عمومی است.
پژوهشهای او عمدتاً دربارهٔ جامعهشناسی علم، جامعهشناسی شهری و جامعهشناسی سیاسی است. او در مقالات و سخنرانیهای مختلف به نقد سیاستها در حوزه آموزش عالی، محیط زیست، حقوق شهروندی و توسعه پرداختهاست.
فاضلی نوشتههای خود را در وبلاگی با نام «دغدغه ایران» منتشر میکند و یک کانال تلگرامی هم با همین نام دارد. او در آبان ۱۳۹۵ در برنامه زاویه، تأکید بر مقاله بهعنوان شاخص اصلی تولید علم را اشتباه دانست.
او به واسطه سخنرانی های جسورانه و مستند در خصوص مسائل اقلیمی و تاثیر آن بر زیست شهروندان مورد اقبال عمومی قرار گرفته است.
شهر، حمل و نقل و زندگی روزمره، بنیانهای ساختاری تحکیم دموکراسی: تجربهٔ دموکراسی در ایران، ترکیه و کره جنوبی، روش تطبیقی فراسوی راهبردهای کمی و کیفی، جامعهشناسی علم و انجمنهای علمی در ایران، جامعهشناسی مصرف موسیقی و ... از جمله کتاب های منتشر یافته اوست.
فاضلی از سوی جمعی از اساتید دانشگاه، فعالان محیط زیست و همچنین اهالی رسانه برای تصدی سمت ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به رئیس جمهور روحانی پیشنهاد شد. اما منتقدان بر این باورند که او فاقد تجربه کار اجرایی در سازمانی مانند محیط زیست است که با چالش های متعدد حتی با وزارت خانه مواجه است.
اصغر محمدی فاضل
لیسانس، فوق لیسانس و دکترای خود را در رشته محیط زیست اخذ کرده، عضو هیات علمی دانشگاه محیط زیست است و بیش از 25 سال در حوزه محیط زیست سابقه تدریس، مدیریت و پژوهش دارد. او در دولت های سازندگی، اصلاحات و مهرورزی در سازمان محیط زیست صاحب کرسی بوده است.
محمدی فاضل در عرصه مطالعات علمی - پژوهشی ملی و بینالمللی نیز به عنوان مشاور ارشد برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد(UNEP)، مدیر طرح تدوین استراتژی ملی تنوع زیستی برنامه سازمان ملل متحد و مدیر پروژه طرح هماهنگ سازی گزارش های کنوانسیون های زیست محیطی نیز فعالیت داشته است.
علاوه بر این در کارنامه مدیریتی وی ریاست دانشگاه محیط زیست، سرپرستی معاونت پژوهشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، مدیرکلی موزه های تاریخ طبیعی کشور، معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، ریاست مرکز علوم و فناوری زیست محیطی سازمان اقتصادی همکاریهای اکو دیده می شود. او پیش از این نیز در سه برهه به عنوان رئیس آموزشکده محیط زیست و سرپرست و رییس دانشگاه محیط زیست انجام وظیفه کرده بود.
دکتر فاضل در ماه های اخیر تمرکز خود را بیشتر به حضور در نشست های بین المللی مرتبط با محیط زیست، نگارش مقالات محیط زیستی و تدریس قرار داده و کمتر در خصوص تصدی پست های دولتی سخن گفته است.
علی محمدشاعری
در رشته مهندسی علوم کشاورزی با رتبه ممتاز موفق به اخذ مدرک مهندسی کشاورزی از دانشگاه مازندران شد و پس از طی مدارج تحصیلی متعدد سرانجام دکتری تخصصی خود را در رشته علوم کشاورزی کسب کرد.
وی کار اداری خود را از سال ۱۳۵۸ در جهاد سازندگی مازندران آغاز کرد و از همان ابتدای فرمان تشکیل جهاد سازندگی به همراه تعدادی از دانشجویان دانشگاه وارد این نهاد شد.
برخی از مسئولیتهای او نمایندگی مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، استاندار گلستان، معاون وزیر کشور، معاون وزیر جهاد کشاورزی، قائم مقام معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان حفاظت محیط زیست ، شهردارمنطقه ۲۲تهران، رئیس محیط زیست شهرداری تهران، مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان، مدیرکل برنامه ریزی واموراقتصادی استانداری مازندران، قائم مقام رئیس سازمان جنگلها ومراتع کشور در ستاد شمال، معاون جهاد سازندگی مازندران، عضو شورای سیاستگذاری وزارت جهادسازندگی، عضو کمیسیونهای زیربنایی واموراجتماعی دولت و عضو نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی ایران است.
تألیف کتاب قوانین محیط زیست ایران، تألیف کتاب مدیریت منابع طبیعی با مشارکت مردم، تدوین برنامه جامع مدیریت محیط زیست وتوسعه پایدارشهر تهران، تألیف کتاب اصول ومبانی ترویج کشاورزی ومنابع طبيعى و چاپ و انتشار چندین مقاله علمی در زمینه توسعه، تعاون، انرژیهای نو، منابع طبیعی، کشاورزی، محیط زیست و توسعه پایدار از دیگر فعالیتهای وی است.
او نیز مانند دکتر تابش نماینده مجلس شورای اسلامی است و دشوار به نظر می رسد به پردیسان برگردد.
سورنا ستاری
همچنین از سورنا ستاری نیز به عنوان گزینه ریاست سازمان حفاظت محیط زیست نام برده می شود.
سورنا ستاری مدرک دکترای مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف دارد و هم اکنون عضو هیئت علمی این دانشگاه است. او فرزند شهید سرلشگر ستاری از فرماندهان نیروی هوایی است. او در سال ۱۳۸۴، بعد از برکناری مهدی هاشمی رفسنجانی به عنوان مدیرعامل سازمان بهینهسازی مصرف سوخت انتخاب شد، اما یک سال بعد از سمتش استعفا داد. ستاری در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۲ با حکم حسن روحانی به عنوان معاون علمی و فناوری رئیسجمهور منصوب شد. او در تاریخ ۲ مهر ۱۳۹۲ با حکم بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت به عنوان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت منصوب گردیده بود که پس از انتصاب به سمت معاونت علمی رئیسجمهور در بیست و نهم همان ماه جای خود را به حمیدرضا کاتوزیان داد.
از او در سال 92 هم به عنوان یک گزینه برای ریاست سازمان حفاظت محیط زیست نام برده می شد.
گمانه زنی ها برای انتصاب رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کماکان ادامه دارد. چه بسا که رئیس جمهور روحانی با یک انتصاب غیر منتظره همه را غافلگیر کند!
به نظر بنده گزینه بهتر از همه که اگر قبول کنه دکتر شاعری هست.
ولی صد حیف از آنهایی که در لباس خودی برایش خنجر کشیدند