کد خبر: ۳۴۱۶۶
تعداد نظرات: 6 نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷
یک فعال محیط زیستی در گفتگو با زیست بوم خبر داد:
علی کشمیری گفت: بیش از دو هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم در مشهد توسط فاضلاب خام، صنعتی و خطرناک خروجی از شهرک صنعتی چرم شهر آبیاری می شود.
منصوره محمدیزیست بوم/منصوره محمدی: بیش از دو هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم در مشهد توسط فاضلاب خام، صنعتی و خطرناک خروجی از شهرک صنعتی چرم شهر آبیاری می شود.

علی کشمیری از فعالین محیط زیست مشهد طی بازدید خود از زمین های کشاورزی اطراف شهرک صنعتی چرم شهر مشهد به زیست بوم گفت: بیش از دو هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم در مشهد توسط فاضلاب خام، صنعتی و خطرناک خروجی از شهرک صنعتی چرم شهر مشهد آبیاری می شود.

وی افزود: این شهرک صنعتی در کیلومتر 35 جاده مشهد_میامی در جنوب شرقی مشهد و در نزدیکی رودخانه کشف رود واقع شده است. این شهرک که حدود 20 درصد کارخانجات فراوری چرم کشور را در خود جای داده است، فاضلاب خروجی خود را به رودخانه کشف رود منتقل می کند.

این فعال محیط زیست شهر مشهد طی گزارشی اظهار داشت در بازدیدی که چهارشنبه نهم فروردین 96 از منطقه چرم شهر داشتیم شاهد آبیاری بیش از دو هزار هکتار اراضی کشاورزی زیرکشت گندم مشرف به شهرک صنعتی چرم شهر مشهد توسط فاضلاب خام صنعتی این شهرک بودیم. 

علی کشمیری با ارائه تصاویر مستندی از مزارع کشاورزی و رودخانه کشف رود، بخشی از فاجعه انسانی که در این منطقه در حال وقوع است را به نمایش گذاشت.
 
فاجعه انسانی در انتظار مردم مشهد
موتورپمپ های شهرک صنعتی چرم شهر و همچنین فاضلابهای خانگی، نخاله های بیمارستانی  و کشتارگاهی که به طور بی وقفه در حال تخلیه فاضلاب به رودخانه کشف رود هستند.

فاجعه انسانی در انتظار مردم مشهد
لوله هایی که انتقال سموم و آلاینده ها را به اراضی زیر کشت جو، ذرت و گندم  منتقل می کنند.

فاجعه انسانی در انتظار مردم مشهد 
مزارع کشاورزی که با آب این رودخانه آبیاری می شوند. نقاط سفید در این تصویر کف های ناشی از فاضلابی ست که در این مزارع برای آبیاری توسط موتور پمپ ها از کشف رود جاری می شود.

فاجعه انسانی در انتظار مردم مشهد 
بخشی از رسوب فاضلابی باقی مانده بر روی زمین های کشاورزی را نشان میدهد که با آبیاری فاضلاب در حال تبدیل به خاک مُرده است.
 
علی کشمیری در ادامه  افزود: فاضلاب خام این مجموعه حاوی مقادیر فراوانی کروم شش ظرفیتی(CR VI) است. کروم شش ظرفیتی از انواع مهم کروم است که در طبیعت موجود نیست و وجود آن به واسطه فعالیت های صنعتی می باشد. از این نوع کروم در فعالیت های مختلفی از جمله دباغی چرم استفاده می شود.

ایشان گفت: این عنصر قابلیت نفوذ عمقی به خاک را داشته که باعث مسموم کردن خاک می شود  و بواسطه ماندگاری بالایش در خاک توسط گیاهان بخوبی جذب میشود و از این طریق وارد زنجیره غذایی انسان میشود. اگرچه مواجهه با هر یک از ترکیبات مختلف کروم با مخاطراتی همراه  است، اما از میان آنها کروم شش طرفیتی بیشترین و بالاترین مخاطرات بهداشتی را داراست. زخم معده، آسیب به کبد و کلیه ها، اختلالات کروموزومی، ناراحتی های پوستی، اختلالات سیستم ایمنی در بدن، سرطان دستگاه گوارش و مرگ از جمله عوارض ورود کروم شش ظرفیتی به بدن انسان است.

این کارشناس صنایع افزود: کروم در صنایع چرم و نساجی کاربرد داشته و در حالیکه استانداردهای فائو غلظت مجاز کروم را در آبهای کشاورزی 0.1 میلی گرم در لیتر اعلام کرده این شاخص برای فاضلاب خروجی چرم شهر 63 میلی گرم در لیتر است. 

وی افزود: رها سازی  فاضلاب های این شهرک به رودخانه کشف رود همواره جزو دغدغه فعالین محیط زیست بوده است  و طی مصاحبه قبلی خود با روزنامه خراسان از نگرانی های فعالین محیط زیست به دلیل رهاسازی فاضلاب صنعتی به رودخانه کشف رود نگرانی خود را عنوان کردیم، اما در آن زمان بحث آبیاری زمینهای زیرکشت کشاورزی با آب رودخانه مطرح نبود. از گذشته بحث ورود فاضلاب به محیط زیست دغدغه فعالان محیط زیستی بوده و مسئولین همواره مدعی بوده اند که ازاین فاضلاب برای آبیاری علوفه دامی استفاده میشود هرچند علوفه دامی هم با واسطه وارد بدن انسان می شود.

کشمیری گفت: متاسفانه اینبار نه تنها مساله بحرانی ورود فاضلاب به رودخانه کشف رود حل نشده، بلکه شاهد آبیاری زمینهای کشاورزی زیرکشت گندم اطراف با آب های آلوده حاوی فاضلاب صنعتی این رودخانه نیز هستیم که در آن مساله حساس ورود  فاضلاب در نان و سفره های مردم مطرح است و در صورت عدم برخود جدی با این مساله شاهد بروز فاجعه انسانی در مشهد خواهیم بود.

منبع: زیست بوم
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی:۰
انتشار یافته: ۶
سجاد
|
United States
|
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
0
1
احادیثی وجود دارد که از ادرارکردن زیر درختان میوه دار نهی شده است. از این احادیث می توان حرام بودن آبیاری گیاهان خوراکی با فاضلاب را نتیجه گرفت.
کامران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
0
1
باتشکر مقاله خوبی بود دراستانهای دیگرهم بیداد میکنداما کو گوش شنوا ودست اقدامگر! بعنوان نمونه شیرابه سایت بازیافت زباله ها درکرمانشاه، ورود انواع ضایعات شیمیایی خطرناک از خوزستان وشیرابه های کارخانه های قند وفعالیتهای اکتشاف نفت ومعادن و...چند وقت پیش مسئول زراعت استان ما با خوشحالی مصاحبه میکرد میگفت توانستیم بخشی ازسهمیه کود وسموم اصفهان راهم برای کشاورزان عزیز استان بگیریم و..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
0
1
سموم وكودهاي زياد وبي حساب وكتابي كه در كشاورزي ايران استفاده ميشود به عنوان آلوده كنندگان گسترده نيز از بايد مورد توجه قرار گيرد.
کریمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۱
1
0
احتمالا برنامه بعدی آقای رئیسی اینه که بره روستاهای این منطقه و از بی تدبیری دولت اظهار تاسف و تاثر کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۴
چرا بحثو سیاسی میکنی؟ دارن از یه مشکل جدی حرف میزنن بعد تو میای سیاسیش میکنی که چی؟
مینابی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
0
0
سلام 10 فروردین ماه در کوه های راونگ از توابع بخش مرکزی میناب هرمزگان یک ماده آهوی آبستن توسط شکارچیان شکار و کشته میشه . علیرغم اینکه عکس شکارچی و خودرو و پلاکش منتشر شد . یارو بخاطر اینکه توی استانداری هرمزگان کار میکند قصر از آب در رفت. حتی تفنگی که داشت هم یک تفنگ کهنه و بی ارزش تحویل دادن و ان تفنگ که در عکس هست تحویل نشد. لطفا پیگیری کنید. عکس مربوط در پیج نگاهبانان جلگه میناب در اینستاگرام هستش
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین