کد خبر: ۳۸۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۴
امروز، ۱۵ اسفند روز درختکاری است. کاشت درخت در ایران سابقه ای دیرینه دارد و ایرانی ها نخستین طرح های جنگل کاری مدرن را در زمان جنگ جهانی اول و با کاشت گونه حرا در سواحل جنوبی کشور طی سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۵ اجرا کردند.
مندیزیست بوم/منصوره محمدی: امروز، ۱۵ اسفند روز درختکاری است. کاشت درخت در ایران سابقه ای دیرینه دارد و ایرانی ها نخستین طرح های جنگل کاری مدرن را در زمان جنگ جهانی اول و با کاشت گونه حرا در سواحل جنوبی کشور طی سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۵ اجرا کردند. 
درخت در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژه ای دارد و ایرانی ها درختانی چون سرو، انار, انجیر، خرما و...را به صورت ویژه ای مورد ستایش قرار می دهند.‌
ایران، با درخت سرو ابرکوه که یک اثر طبیعی ملی و یکی از پیرترین موجودات زنده دنیا است، نیز شهرتی جهانی به دست آورده است. آمده است که از سرو ابر کوه در کتاب نزهت القلوب که در سال ۷۴۰ قمری تالیف شده، یاد شده است.  درختی که گفته می شود بیش از ۴۵۰۰ سال عمر دارد و برای بسیاری از مردم مقدس است.
جدای از سابقه تاریخی درختکاری در ایران, همه ساله در این روز، برنامه های ویژه ای نیز برای پاسداشت درخت و طبیعت انجام می شود، شهرداری ها نهال رایگان توزیع می کنند و مدارس نیز با حضور دانش آموزان کاشت درخت را ترویج می کنند. هرچند که این اقدامات تضمینی برای حفاظت از درختان و احیای زمین های جنگلی از دست رفته در کشور نیست.
اخیرا سازمان منابع طبیعی از «طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال» در کشور رونمایی کرده است که هزینه ای بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد خواهد داشت. سازمان منابع طبیعی در توضیح جزئیات اجرای این طرح از مشارکت دستگاه های مختلف در این طرح و حجم آب مصرفی سخن گفته است، اما کارشناسان جنگل انتقاداتی به این طرح دارند. در کدام مناطق، با کدام گونه های درختی و به چه میزان وسعت، سه سوال پرتکرار درباره این طرح است.برخی نیز نداشتن تجربه کافی و عدم موفقیت طرح های درخت کاری در ابعاد کوچکتر را دلیلی بر مردودی اجرای این طرح می دانند. 
حال باید منتظر ماند و دید این نهضت جهادی درختکاری به چه نتیجه ای می رسد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین