به‌روز شده در: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۳۶۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
"آش گیلدیک” یکی از آش هایی است که در استان آذربایجان شرقی، ،آذربایجان غربی و ارومیه طبخ میشود.
"آش گیلدیک” یکی از آش هایی است که در استان آذربایجان شرقی، ،آذربایجان غربی و ارومیه طبخ میشود.

مواد لازم برای آش گیلدیک

گل نسترن:500 گرم

سبزی آش (پاک کرده و خرد شده):یک کیلوگرم

گوشت چرخ کرده:250 گرم

تفاله پیاز (رنده شده و آب گرفته):50–40 گرم

نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز پخته شده از هرکدام:1/2 پیمانه

برنج:یک پیمانه

برگ زردآلو:یک پیمانه

آلوچه:یک پیمانه

لواشک:250 گرم

مغز گردو:یک پیمانه

نعنا داغ و پیاز داغ:به مقدار لازم

نمک و فلفل:به مقدار لازم

طرز تهیه آش گیلدیک

گل نسترن را باید3 روز خیس کرده و قبل از استفاده از صافی رد کنید. لواشک ، آلوچه و برگ زرد آلو را از 24 ساعت قبل به صورت جداگانه خیس دهید. حبوبات را هم از چند ساعت قبل خیس دهید و بپزید.

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته شده و مثداری نمک مزه دار کنید و با دست ورز دهید و به صورت گوشت قلقلی در بیاورید.بعد کوفته ها را در مقداری روغن سرخ کنید.

برنج را بشویید و داخل قابلمه ای به همراه 6 پیمانه آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا برنج شکفته شود.

بعد سبزی را به برنج اضافه کنید.بعد از چند جوش ، حبوبات و بقیه مواد را که شامل گل نسترن ، آلوچه های خیس داده شده و مغز گردو را داخل آش بریزید تا پخته شوند و آش جا بیفتد.

بعد از اینکه آش لعاب انداخت ،آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش گیلدیک

آش گیلدیک جزو غذای محلی - اردبیل میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .

آش گیلدیک را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: سایت نمناک

منبع: تابناک
برچسب ها: رسپی ، اشپزی
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین