به‌روز شده در: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۳۶۵۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸
برای تهیه نان و یا کلوچه خوشمزه اگر از خمیر مایه یا همان خمیر ترش استفاده کنید بسیار بهتر از تهیه نان بدون خمیر مایه خواهد بود.

زیست بوم: برای تهیه نان و یا کلوچه خوشمزه اگر از خمیر مایه یا همان خمیر ترش استفاده کنید بسیار بهتر از تهیه نان بدون خمیر مایه خواهد بود. 

در این مطلب طرز تهیه خمیر مایه خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.


خمیر ترش اگر به صورت کاملا طبیعی تهیه شود بالطبع یک نان با کیفیت خوبی نتیجه کار شما خواهد شدخمیر ترش را اصولا با روشهای مختلفی آماده می کنند که در این مطلب ما ساده ترین روش را به شما آموزش خواهیم داد.


مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر مایه :

آرد (به مقداری که در ادامه خواهیم گفت)

آب (به مقداری که در ادامه خواهیم گفت)

مواد لازم برای درست کردن خمیر مایه


طرز تهیه خمیر مایه خانگی :

برای تهیه خمیر مایه طبیعی ۶-۷ روز زمان لازم هست.

روز اول : مقدار ۳۰ گرم آرد سبوس دار را در یک شیشه درب دار ریخته و مقدار ۴۵ میلی لیتر آب به آن اضافه میکنید.

پس از اضافه نمودن آب این دو ترکیب را خیلی خیلی خوب و با حوصله به هم می زنید و کامل نبندید تا کمی هوا رد و بدل شود و سپس شیشه را در فضای آشپزخانه که دمای آن معمولا ۲۵ درجه هست بگذارید.سپس درب را روی شیشه بگذارید ولی

در روز اول دو مرتبه در ساعات مختلف مثلا ۷ ساعتی یکبار درب شیشه را بردارید و مخلوط را خوب به هم بزنید


نکته : در ابتدا اگر دیدید که خمیر خیلی خشک و سفت هست در حد ۵ میلی لیتر آب به آن اضافه کنید و هم بزنید.


روش درست کردن مایه خمیر خانگی

روز دوم : مجددا ۳۰ گرم آرد و ۴۵ میلی لیتر آب به همان مخلوط قبلی درون شیشه اضافه کنید و خوب به هم بزنید و درب شیشه را در حالت معمول بگذارید ولی کاملا پیچ ندهید. و بعد دو مرتبه در روز به فاصله ۷ ساعت مخلوط را به هم بزنید (برای اینکه یادتان نرود می توانید آلارم گوشی موبایل خود را تنظیم کنید)

روز سوم : : مراحل روز دوم را تکرار کنید

روز چهارم تا ششم :: مجددا در هر روز مراحل روز دوم را تکرار کنید

در روز هفتم شاهد یک خمیر ترش فوق العاده کش دار و خوشبو خواهید شد .

نکته ۱ : اگر خمیر ترش شما طبق دستور تهیه نشود احتمال اینکه نان شما بدطعم و یا ترش شود زیاد است!

نکته ۲ : اگر در روز هفتم ، خمیر مایه آماده شده بیش از حد نیاز شما بود می توانید آن را درون یک یا چند ظرف دربسته ریخته و درون فریزر بگذارید تا برای دفعات بعد برای تهیه نان بتوانید از آن استفاده کنید.


منبع: رویامگ
برچسب ها: رسپی
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین