مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست متن استعفای خود را منتشر کرد.
زیست بوم: مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست متن استعفای خود را منتشر کرد.
به گزارش
زیست بوم، محمد درویش که آذرماه سال 1392 با حکم معصومه ابتکار، به سمت مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شده بود متن استعفانامه خود را در وب سایت شخصی و کانال تلگرامی اش منتشر کرد.
آخرین روز حضورم در پردیسان!
جناب آقای دکتر کلانتری
معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست
موضوع: استعفا
با سلام و احترام؛ دلیل آنکه ۷۱ روز صبر کردم برای تقدیم استعفای خویش به جنابعالی، آن بود که امیدوارانه می پنداشتم شما همانگونه که به تمامی مدیران پردیسان دستکم یکبار فرصت گفتگوی رودرو را دادید، به محمّد درویش هم چنین مجالی را می دهید. البته همچنان می توانستم بر این امید پابرجا مانده و تا پنجم آذرماه ۱۳۹۶، زمانی که دوره ماموریت چهارساله ام در سازمان حفاظت محیط زیست به پایان می رسد، صبر کنم؛ اما وقتی که دیدم حتی حاضر به گفتگو با نمایندگان شورای هماهنگی تشکلهای مردمنهاد سراسرِ کشور هم نشده اید؛ بر این باور به یقین رسیدم که ممکن است تداوم حضورم در پردیسان به گسست بیشتر روابط سازمانِ مورد علاقه ام با مردم بیانجامد؛ رخدادِ تلخی که آشکارا به سرمایه اجتماعی تازه ترمیم شده در این حوزه که کوشیدم تا با تداوم گفتگوهای پردیسان بر ابعاد چند وجهی اش بیافزایم، آسیب خواهد زد.

بنابراین ضمن تقدیم استعفای خویش، تقاضا دارد سه خواهشم را مورد مداقه قرار دهید:
نخست:
از گسترش مکتب مدارس طبیعت تا آنجا که توان دارید حمایت کنید؛ اگر می خواهید ایرانی به ظرفیت ۸۰ میلیون محیط بان بسازید، راهش از حمایت عملی از توسعه مدارس طبیعت می گذرد.
دوم:
از تغییر مبلمان شهری سزاوارانه حمایت کرده و با نفی خودرومحوری، شرایط را برای جایگزینی موازین زیست محوری فراهم سازید. اگر ۹۳ درصد زنان و ۸۶ درصد مردان ایرانی به گفته وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دچار درجاتی از کم تحرکی و چاقی هستند؛ اگر وزن متوسط دانش آموزان زیر ۱۲ سال ایرانی در طول یک دهه اخیر دوبرابر شده و اگر روزانه ۵۰ میلیون ساعت از عمر ایرانی ها - به ارزش سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان - در ترافیک هدر می رود، راهش از بهبود کیفیت خودرو و سوخت و ساخت بزرگراههای بیشتر نمی گذرد، باید به گسترش پیاده راه و مسیرهای ایمن دوچرخه سواری همت کرد و خود و مدیران تان در این حوزه پیشگام شوید.
سوم:
با کنشگرانِ حوزه محیط زیست صبورانه تر برخورد کرده و هرگز منتقدان خود را در هیچ حوزه ای از جمله GMO، با القابی چون نادان، احساسی یا سیاسی خطاب نکنید.
خلاصه اینکه جناب کلانتری عزیز!
به قول یک دوستِ کاشانی: "همیشه خراشی است روی صورت احساس"
شما به عنوان راس سازمان متولی محیط زیست ایران، لطفاً آن خراش را ژرف تر نسازید و هوای احساسات پاکِ دوستداران واقعی و بی منت طبیعت وطن را داشته باشید.
پایدار باشید.
با تجدید احترام؛ محمّد درویش
اول آبان
کز او گرم است بازار محبت
لباسی دوخته بر قامت دل
زپود محنت و تار محبت
درویش... آه درویش دلریش و دلسوخته محیط زیست. سراسر شور و عشق بودی برای طبیعت ایران
افسوس که بنا بر مثل "نو که آمد به بازار کهنه شده دل آزار" با به استخدام درآوردن کاوه مدنی به عنوان یک ویترین شیک و فرنگی پسند برای پردیسان با احساسات پاک و معصومانه شما سخت سنگ دلانه بازی کردند.
دیدی ای دل که غم یار دگربار چه کرد؟ چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد؟
آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد
این همه پتانسیل می توانستند بجای هدر رفتن در ان جی او های فرمایشی در راه بهتری هزینه می شد.
به درویش جفا شد
از او ناجوانمردانه سو استفاده شد.
محیط زیست به جای رویکرد احساسی و هوچی گری نیازمند تعقل،تخصص است. ایشان با احساسات پاک دوستداران محیط زیست بازی کرد و در صدد موج سواری بر آمد.آنانی که سالها در این عرصه کار کردند بخوبی میدانند که ایشان چگونه همدلی و تعامل را به واگرایی و تضارب تبدیل کرد.
به جرات میتوان گفت لطمه ای که ایشان به همگرایی نهادهای مدنی زیست محیطی زد فراموش شدنی نیست. همگرایی که بعنوان یک رویکرد مثبت و پتانسیل می توانست در مسیر حفظ و حراست از محیط زیست میهن از آن استفاده شود.
انشاالله که افراد بی تخصص در رویکرد اجتماعی دیگر هیچ وقت مجال ظهور نیابند تا ظرفیت ها به این راحتی از بین نرود.
آیا هنوز هم روحانی را محیط زیستی ترین رییس جمهور و دولت او را محیط زیستی ترین دولت تاریخ ایران می دانید؟؟
مهندس خوش آمدید
ایشان تو این چهار سال چکار کرد برای این سازمان؟
بهتر شد رفت
از مجابی گرفته تا درویش.
اینها کار ماندگار و خاصی که بتوان براش افتخار کرد را ندارند.